Oehoe! Uiltjes sleutelhanger





Al bijna 2 jaar hangt er zo'n vrolijk uiltje aan onze achterdeursleutel. Hoog tijd om eens wat broertjes en zusjes voor hem te mhaken.

Met wat restjes katoengaren, haaknaald nr 2, witte knoopjes voor de oogjes en een sleutelring en een half uurtje tijd, kom je al een heel eind!

Het patroon van deze uiltjes komt van Ravelry en is ook in het Nederlands beschikbaar.

De toefjes aan de oortjes heb ik er later aangemaakt omdat ik dat weer ergens op Pinterest was tegengekomen. Zoals je ziet heb ik een beetje lopen stoeien met de plaats van de sleutelring, maar met die toefjes op de oortjes, vind ik zelf een plekje in het midden het mooist.

De roze is ietsje groter uitgevallen, omdat ik de buitenste rand met vasten heb gehaakt (ipv met halve vasten zoals in het patroon staat......goed lezen is ook een vak ;-). De groene en blauwe zijn wel met halve vasten, wat ik persoonlijk ook iets mooier vind.

Ik heb alle einddraadjes wat langer afgeknipt en dat later als een soort van vulling gebruikt. Op die manier krijgt het uiltje een beetje "body" zonder dat je extra vulmateriaal hoeft toe te voegen.

Veel plezier als je zelf ook gaat mhaken!


3 opmerkingen:

  1. Heel leuk! Ik moet ook dringend een nieuwe sleutelhanger haken, mss wordt het wel zo'n uiltje...
    En goeie tip van de eindjes garen die als vulling kunnen dienen.
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn wel heel erg leuk. Ik zou ook voor het midden kiezen om de sleutelring te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen


Sorry voor alle reclame!!

sorry aan iedereen die mijn blog bezoekt en wordt platgebombardeerd met advertenties. Ik ben echt een nitwit als het aankomt op al die inste...